zenpuntlogo3a1

knophome

(Bege)leiding

 

Daan

Daan zazen shin de Bruijn Sensei

Daan de Bruijn (1948) geeft als mede oprichter van Zenpunt (2005) les aan zowel introductie- als doorgaande groepen. Hij volgde de opleiding voor zenleraar bij Rients Ranzen Ritskes (afronding in 2003) en vervolgde daarna zijn zentraining tot op heden bij Nico Tydeman, van wie hij in juni 2017 Dharma Transmissie ontving. Was lange tijd werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als therapeut en (interim)manager.

 

“Leraren openen de deur, maar je moet zelf binnengaan.” (Chinees Gezegde)

 

Joke

Joke Heldere Dharma Traan Huibert Sensei

Joke Huiberts studeerde muziek aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en was 32 jaar docente blokfluit aan de Gemeentelijke Muziekschool Bloemendaal. Zen beoefent ze sinds 1990 met en bij haar man Nico Tydeman, van wie zij in augustus 2011 Dharma Transmissie ontving. Tevens volgde ze een post hbo opleiding tot mindfulness trainer aan de Hogeschool Utrecht en is daar nu werkzaam als docente meditatie.

 

Evelien

Jacky Demmers Sensei

Jacky Demmers (1954) beoefent zenmeditatie sinds 1995. Zij studeerde bij Genpo Roshi, van wie zij in 1999 de monnikswijding ontving en bij Nico Tydeman die haar in 2017 Dharma Transmissie gaf.

 

tydeman

Niko Tydeman Sensei

Is één van de bekendste Nederlandse zenleraren en leidt zengroepen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Hij publiceerde verschillende boeken over zen.

knopzen

knopoefen

knopprogr

knoplezing

knopbegel

knopkennis1

knopaanm1

knopadres