Begeleiders

"Leraren openen de deur, maar je moet zelf binnengaan." - Chinees Gezegde

Daan Za Zen Shin de Bruijn Sensei 

Daan de Bruijn (1948) geeft als mede oprichter van Zenpunt (2005) les aan zowel introductie- als doorgaande groepen. Hij volgde de opleiding voor zenleraar bij Rients Ranzen Ritskes (afronding in 2003) en vervolgde daarna zijn zentraining tot op heden bij Niko Tenko Roshi, van wie hij in juni 2017 Dharma Transmissie ontving. Was lange tijd werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als therapeut en (interim)manager.

Joke Heldere Dharma Traan Huibert Sensei

Joke Huiberts studeerde muziek aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en was 32 jaar docente blokfluit aan de Gemeentelijke Muziekschool Bloemendaal. Zen beoefent ze sinds 1990 met en bij haar man Niko Tenko Roshi, van wie zij in augustus 2011 Dharma Transmissie ontving. Tevens volgde ze een post hbo opleiding tot mindfulness trainer aan de Hogeschool Utrecht.

Jacky Demmers Sensei

Jacky Demmers (1954) beoefent zenmeditatie sinds 1995. Zij studeerde bij Genpo Roshi, van wie zij in 1999 de monnikswijding ontving en bij Niko Tenko Roshi die haar in 2017 Dharma Transmissie gaf. Zij is mede-oprichtster van SakuraZen te Amsterdam.

Niko Tenko Roshi

Is één van de bekendste Nederlandse zenleraren en leidt zengroepen in Amsterdam. Hij publiceerde verschillende boeken over zen.

Wat anderen zeggen

Lees ervaringen van anderen.

Artikel in Bruist

Lees hier het artikel.