Boekentips

onder leiding van Daan zazen shin de Bruijn Sensei

Een zen retraite, een sesshin, oftewel: eenheid van hart

Een sesshin: een groot geschenk

Dagprogramma sesshin

Gang van zaken

De sesshin bestaat uit een aantal uur zazen (meditatie) per dag, opgebouwd uit zit-perioden van 25 minuten, afgewisseld met perioden van 10 minuten kinhin (loopmeditatie). Naast de meditatie wordt er dagelijks een inleiding gegeven en is er gelegenheid voor daisan (een persoonlijk gesprek). Tevens is er samu (zazen in actie) waarmee ook het verrichten van diverse werkzaamheden onderdeel van het programma is.

Praktische zaken

Gedurende de gehele periode wordt de stilte gehandhaafd. De maaltijden zijn vegetarisch. Heb je een speciaal dieet, laat dat Daan dan even van te voren weten.

Tijdens de sesshin draag je bij voorkeur makkelijk zittende zwarte of gedekte kleding. Ook wordt er gevraagd om geen parfum of sterk ruikende zepen e.d. te gebruiken. En: neem je eigen handdoeken mee!

  • Datum: woensdag 1 april vanaf 18.30 uur (er is soep en brood). We beginnen om 20.00 uur en eindigen op zondag 5 april om 15.00 uur.
  • Locatie: Boerderij Natuurlijk. Meirweg 7 Lage Mierde. Telefoon 013-5091969.
  • Kosten: € 370,- inclusief maaltijden en verblijf. Het bedrag graag vóór 1 maart overmaken op: NL47INGB0005559117 t.n.v.  ZenPunt en onder vermelding van Lente sesshin 2020.
  • Annuleringsvoorwaarde: ná 15 februari annuleren betekent restitutie 50% van het totaalbedrag. Ná 1 maart is er helaas geen restitutie meer mogelijk.

Voor vragen kun je contact opnemen met Daan. Telefoon: 06-48475451.

Direct aanmelden